lördag 16 augusti 2014

Allt mellan Katmandus himmel och jord

Här händer det grejer vill jag lova. Varken ösigt regn eller stekig sol hindrar familjen från äventyr. Har bara varit här fem dagar, men hunnit med barnhemsbesök, jeeptur i lera på landsbygden, hembjudna till napalesisk familj på te, rundkörning i grannstaden, massa djur till höger o vänster, besökt Durbar square med ca 25 olika tempel o dyl., pool och sol!! Plus härliga restauranger, caféer etc.
Fantastisk start på Katmanduresan!!!!
Lekplats för duvor 

Två typiska män att fota och betala i Durbar square

Ett av många, många altare i Durbar square

Väldigt känd äppelkaka på Snow Man café. Enligt många den bästa som finns. Här skrev Cat Stevens sin låt "Kathmandu" i extas efter att ätit denna!

Att besöka ett barnhem stod högt upp på min önskelista, även dotterns. Maken och en av hans nya kollegor (maken jobbar på universitetssjukhuset här i 3 v) pratade om detta, då visade det sig att kollegans vän var föreståndare för ett barnhem. Så hux flux bestämdes det att vi skulle åka dit, tillsammans med kollegan och hans två barn. Vi köpte godis, kakor, ballonger och såpbubblor, svårt att veta vad de skulle uppskatta. Kan meddela att det var bra val. I början var både vi och barnen lite försiktiga, dottern gick runt och delade ut en godis och en kaka i taget åt barnen, som satt snällt uppradade. Men sedan blev de modigare och kastade sig över mig och kakpaketen. Sötisar. De blåste ballonger och gjorde bollar av dem som de kastade omkring till dottern, till varandra, till oss. Dottern hade jätteroligt, var med i nåt slags ballongfot/handbollsspel : )) Alla kunde engelska, så de pratade ganska mycket med oss. Det sög till i hjärtat när de sprang runt och ropade ens namn. De stora killarna (tonåringar) var riktigt duktiga på engelska och dessutom grymt fotbollsintresserade. De hade sett alla matcher i VM. Så där satt maken och jag ett tag på ett barnhemsgolv och diskuterade Messi vs Ronaldo vs Zlatan med ivriga fotbollskillar. De berättade att det brukade ordnas stora fotbollsturneringar mellan olika barnhem, och att de längtade efter det. Var om
nån vecka. Dessutom tränade och tävlade de alla i judo, hade horder av pokaler och medaljer. En hade t.om deltagit i OS! Fantastiskt. Det var väldigt stor skillnad mellan detta fina barnhemmet, och det dottern kommer från i Kolkata/Indien. Var nog ett bra första barnhemsbesök.

1 kommentar:

  1. Åhh, vilken upplevelse, så mycket ni redan hunnit!

    SvaraRadera