onsdag 13 augusti 2014

På rygg i en pool i Katmandu

Yours truly bloggar från Katmandu atmMaken ska jobba här i 3 veckordottern och jag hänger med. Fast inte till hans jobb, vi lightturistar istället  längeHar än  länge mest sett vårt fantastiska hotell med närmsta omnejd. Vi bor i ett ombyggt palats, med tillhörande fantastiskt stor och vacker trädgård. Med vilda papegojor, som även hälsar på utanför vårt fönster. 
Där finns också en jättetrevlig pool, med poolbar o dyl. Nu har ju vi åkt hit i slutet av monsunperioden får väl se hur mycket poolhäng det blir. Men igår var vi därfick säkert 1/2 timmes effektiv sol. Resten av dagen var det lagom muligt och monsunfritt. Vi låg i varsin solsäng och läste bok
Tog en lunch. MysteDottern fick en ny bff, en kråka hon döpte till KråkyDen var tam och ful. Jag kompisade lite med kyparna, de var mindre tama och mindre fula än KråkyBadade gjorde vi såklart ocksådottern är en smidiggymnastisktsimmande delfin vattnet. Jag är mer som en halt sjöko. Men även en sjöko kan ligga  rygg i vattnetkänna småsmå monsunregndroppar försiktigt droppa i ansiktet och njuta av utsikten över Himalaya!  
Vi har hittat en underbar affär. Skulle kunna köpa allt de har därinne, i alla tre våningarna. Fantastiska nepalesiska saker, dessutom fairtrade!!! Så det är winwin. Pengar går till människor i nöd. Dessutom ligger affären ganska nära vårt hotell. Annars testade vi den kända stadsdelen Thamel, men det var lite för mycket av allting där. Trafiken i Katmandu är laglös och vild, högljudd och avgasig. En får vänja sig, men för dottern blev det en smärre chock. Vi hittade en trädgård, Garden of Dreams, där det är fint att hänga och titta på massa söta jordekorrar.

Igår kväll var vi på typisk nepalesisk finrestaurang. Man satt på golvet vid långa, låga bord, och åt sisådär 12 rätters middag. Samtidigt var det uppträdande med musik och dans, där de visade olika traditionella danser från olika byar. Vad sägs om en man i gul klänning som gjorde vackra piruetter? Eller en påfågel? Vi satt och njöt av alltsammans, det var en fantastisk kväll!

2 kommentarer: