onsdag 22 oktober 2014

När skämskudden åker fram

På hösten, såhär mitt i mitten av oktober, är det ett ganska fint fenomen som inträffar. Många härliga skämskuddeTVprogram fortlöper. Vissa för skämskuddiga för att jag ens ska kunna titta på dem, andra mer lagom skämsiga. Med kudden redo. Det är något speciellt med skämsTV, de förnekar sig inte och ber inte om ursäkt. Bara liksom finns där, på en TV mitt ibland oss, snart på en TV nära dig! Jag undrar alltid hur jag skulle varit i den eller den rollen; som en rik hemmafru i Hollywood, som en singelmamma som jagar en man, en bondefruwannabe, you name it. Nu tittar jag iofs bara på två skämskuddeTVprogram, men ändå!!

Annars tittar vi i stort sett aldrig på TV hemma hos oss, möjligtvis någon Netflixserie. Är liksom ingen idé, yours truly somnar så fort TVn sätts på. Filmer göre sig icke besvär, tyvärr inte ens barnfilmer. Dottern ordnar bio ibland, i soffan, med nån mysig film. Och tilltugg (för att hålla mamman vaken). Naturligtvis ska det vara nersläckt också, som på biografer. Jag och maken bänkar oss i soffan, dottern också, filmen sätts på, och - bing! Jag o maken stensover. Helt otacksamt. Naturligtvis förnekar jag det hela och tror att jag tittat på, i alla fall nästan, hela filmen. I den bästa av världar.... liksom. Trist och pinsamt, skämskudden kom med mig!2 kommentarer:

  1. Jag är TVoman, men absolut inget av de program du beskriver. Nej, engelskspråkiga deckare och kanske några sy, bygg och matprogram....

    SvaraRadera
  2. Ha ha jag blir alltid lite avvundsjuk på de som somnar framför teven. Jag gör det aldrig, eller väldigt sällan. Gör jag det så är det oftast för att jag är sjuk. Istället sitter jag där supertrött och försöker övertala mina ben att ta mig upp till sängen. Annars ser jag inte heller så mycket på teve men bästa fåtöljen är där så jag brukar sitta i det rummet. Ibland med teven på för att titta upp från datorn som ligger i knät om något intressant dyker upp.

    SvaraRadera