onsdag 7 januari 2015

Alla har vi våra böjelser

Jag har fått en ny. Böjelse. Egentligen är den inte ny, snarare ganska till åren. Ända sedan jag var en fräknig flickunge har jag önskat mig en pryl som min kompis hade. En Polaroidkamera. Sent omsider köpte jag en, ca år tjugohundranoll. Som i en flytt tre år senare glömdes bort i en låda. Länge. Ända till förra året, eller förrförra närmare bestämt. Då hittade jag den, och fick film till av maken i allahjärtansdagspresent. Yeay!!! Lycka. Kameran funkade fint, men den är stor och otymplig. Och om man är "enarmad" som yours truly går den knappt att knäppa bilder med. Gissa vad jag önskade i julklapp? Och fick? En ny Polaroidkamera! (aka Traderafynd). Problemet med den är att trots sitt goda rykte, vackra yttre och smidiga kropp tar den pissdåliga bilder. Crap. Men. Som gelé till slottsteken fick jag en till Polaroidkamera av maken några dagar senare. Blocketfynd. Och den mina bloggläsande vänner är riktigt knäpp. En stor krabat som är till för att ta Polaroidpassfoton. Väger bly, går inte att hålla. Än så länge säljs det inte film till den, inte än. Men den kommer. Troligtvis. Hoppas jag. Åh, jag är så betuttad i Polaroidkameror... Men varför krånglar de då? Och varför måste det vara så satans dyrt att ta bilder med dem?
Här är de två senaste iaf, visst är de vackra? 

Att vara nyopererad är annars tämligen tråkigt, så jag har inte direkt något att skriva om. Det är risk för gnäll isf, och gnäll vill jag helst undvika. Men med dessa två som sällskap i soffan blir det hela lite roligare:

 Har tillbringat några härliga dagar tillsammans med dotter o make hos mina fina föräldrar på Öland. Om ni aldrig varit på Öland på vintern, men på sommaren, kan jag rekommendera en visit. Ön visar upp en helt annan sida på vintern, lite sorglig och vemodig men också avskalad och avkopplad.

3 kommentarer:

  1. Öland på vintern har jag inte provat. Däremot Gotland och beskrivningen stämmer på den ön också. Inte en turist i sikte om man inte såg sig i spegeln. Skönt!

    SvaraRadera
  2. En polaroidkamerasamling är fin som den är, även om de inte är alldeles användbara...

    SvaraRadera
  3. Ha ha ja visst är det något "visst" med gammal teknik. De är så mycket vackrare än de vi hittar idag. Och krångligare ... Hoppas du hittar film till den senaste kameran snart och ett stativ kan nog vara en bra investering så känns den inte fullt så tung.

    SvaraRadera