tisdag 24 juni 2014

Varför är dagarna så långsega?

Jag är mitt inne i den långa veckan före semestern. En låååång semester i år, 9 vackra veckor. Men hur och varför är de sista skälvande dagarna så oändliga? Hur kan tiden bli så mycket längre när ledigheten hägrar, hur kan jag kännas så seg, trög och långsam? Liksom tömd på energi och initiativförmåga. Jag har, i ärlighetens namn, bara en futtig arbetsdag kvar. En. Och, i och med att jag jobbar deltid, är det i praktiken bara en halv arbetsdag kvar. 1/2 dag. Några få timmar. Känns ofattbart länge. Hur kan fredag känns så långt fram i tiden? 

Imorgon ska jag till Pedagogen för handledning inför magisteruppsatsen till hösten. Saken är bara den att min plugghjärna har sommarlov, kommer inte igång förrän i september igen. Jag får göra det jag gör bäst, improvisera och låtsas att jag har koll på vad jag pratar om. Funkar i nästan alla lägen. Min he(m)liga skill- att hitta små, snälla, vita lögner i olika nyanser. Men det är som att gå balansgång, vobblar man bara lite så ramlar man. 

1 kommentar:

  1. Hahaha, jag är oxå skitbra på att låta som att jag vet vad jag talar om när jag egentligen är helt lost... Det krångliga är bara att sen lyckas leva upp till det jag plockat ur luften... Lycka till!

    SvaraRadera