söndag 29 juni 2014

Rökelse + brandvarnare = ?

Igår fyllde yours truly år. Lika kul och uppiggande varje år det händer! På de senaste 7 åren har jag fyllt år på annan ort 4 gånger, fast inte på samma ställe. För 7 år sedan sammanräffade min födelsedag med att jag och maken fick träffa vår dotter för första gången, i Kolkata/Indien. En dag som jag ofta plockar fram ur minnesdelen av hjärnan. Tänker, känner, återskapar minnena därifrån. Kommer ihåg lukter, ljud och känslor. 
Tre gånger efter det har min födelsedag sammanträffat med adoptionssommarläger, i år i en djup del av Småland. En lika rolig som regnig helg, med horder av trevliga människor och glada barn från världens alla hörn och kanter. Maken och dottern uppvaktade ståndsmässigt på morgonen, komplett med skönsång, ballonger, pucko, skumraket och en hel massa presenter. Jag älskar att få paket och presenter. Ä L S K A R det alltså!!!! Är mao mycket strategiskt uttänkt att fylla år mitt i midsommarrean... : ) 

På vårt hotellrum spreds igår en ganska (läs mycket!) obekväm lukt, säger inte från vad eller vem. Men gott luktade det INTE. Så, vad att göra? Maken kom på den lysande idén att tända en av min nyinköpta rökelsestickor. Sagt och gjort, vi tände rökelsen och genast spred sig en god rökelsedoft runtomkring i rummet. Om ni är på alerten nu kommer ni snart på samma sak som maken, varför detta var en sådan dålig idé. -Är ni med? Vi är alltså på ett hotellrum och har tänt rökelse, vars rök spred väldoft i hela rummet... Steg mot taket...Mot brandvarnaren...!! -Shit, brandvarnaren!!! Såklart den kunde gå igång, och det mycket snart, av rökelseröken. Skulle ju vara oerhört pinsamt. Familjen agerar, som vanligt i såna situationer, snabbt och vältajmat: maken öppnar diverse fönster, jag spolar rökelsepinnen i kallvatten, och dottern står, ihärdigt och kraftfullt, och viftar med handduk under brandvarnaren samtidigt som hon försöker hålla för öronen ifall det börjar tjuta. Det gör det, tackolov inte! Och vi alla tre kunde pusta ut, mellan skrattanfallen : D

2 kommentarer:

  1. Hahaha, om larmet gått igång och om hotellet utryms hade ni kunnat roa er med att låta gästerna, personalen och brandmännen sjunga för dig! Grattis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack : ) Ja, det hade varit nåt!!

      Radera