Ibland blir jag överraskad av mig själv. När jag gör, i mina ögon, oväntade saker. Som jag aldrig gjort förut. Och utan recept eller facit. Som nu, att sylta och marmelada. Har jag aldrig orkat göra. Hittills. Vi har två ytterst prunkande och dignande blåbärsbuskar, och en kombinerad svarta- och röda vinbärsbuske. Jodå, den är kombinerad. Fråga mig inte riktigt hur det gick till, trodde det var en röd buske. Men där nästlade sig in en avkomma svarta bär. Hur som helst, sk*t i busken, tidigare har jag på min höjd orkar koka saft. Och slarvig sådan, men både bär, pinnar och löv i. Säkert en och annan myra också. Men i år, i år tänkte yours truly slå sig själv med häpnad och koka marmelad minsann. Maken köpte, klentroget, nån slags gelatinpulver. Dottern och jag gick lös på buskarna, först ut var blåbären. De var ganska omogna, så det blev inte så stor burk sylt av dem:

Marmelad, det har jag kokat förr, det blir gott, men orkar inte pysslet... Det får bli paj av rabarberna istället... Och kor är så kul, så sjukt nyfikna!
SvaraRaderaUpptäckte i morse att marmeladen blivit den hårdaste gelé i kylen över natten.... Antar att det beror på all den gelatin jag lade i extra : /
SvaraRaderaTesta att använda syltsocker, recept finns på baksidan av påsen och allt finns i. Superenkelt. :-)
SvaraRadera