onsdag 8 april 2015

rymdskrot och recenserande barnboksbloggare

Ja, där täckte jag väl in allt som detta blogginlägg ska handla om. Det kan verka lösryckt och utan sammanhang, men rymdskrot och recenserande barnboksbloggare har en gemensam nämnare.
- Gissa vilken?
-Mirell!
-Bra, Mirell är rätt svar.
Jag håller på att skriva på uppföljaren till min första Mirellbok, men har fastnat lite ute i rymden. Vad finns det i rymden egentligen? Hur varmt är det på vissa platser, är rymden mörk och svart, vad kan man tänkas se, finns det rymdskrot, hur styr man... Ja, ni vet, såna där grejer. Måste lösa det åt min lilla Mirell.
Jag får erkänna att jag idag haft en viss skrivkramp. Nu har jag i och för sig forskat om rymden och rymdskrot också, men ändå. Sju skrivna meningar är liiiiite dåligt för en hel dags arbete. Vad kan jag då skylla på? Få se nu:
soligt väder,
trevlig granne,
kelig katt,
jetlag från Öland,
och...öhhh...
fönstershopping på intranätet.
 Jo, det är sant! Jag är bra på att fönstershoppa virtuellt. Som att gå på stan och titta i skyltfönster fast från soffan och med Macbookairen på magen. Typ, googla lite rymdskrot, sedan in på shoppingsida och dregla över snygga kläder. Sedan skälla lite på mig själv och min usla skrivmoral, googla lite rymdskrot, och så ta mig tusan halkar jag in på shoppingsidan igen. Eller en resesajt och önska mig en sommarsemester till ex Gozo. Men vet inte vad axeln gillar mina sommarreseplaner, så jag skyndar mig tillbaka till mitt rymdskrot igen. Och shoppingsidan...

Men, undrar säkert uppmärksamma läsare, recenserande barnboksbloggare då?
Jo, jag undrar om det finns några sådana därute, och som vill läsa min första Mirell? Kanske skriva några rader om henne och hennes mystiska, magiska äventyr? Det vore super : )) Mirell har tyvärr hamnat lite i bakvattnet av min mega-axeloperation innan jul. Den stackarn missade allt vad julhandel, julmarknader och julsigneringar heter, liksom promotion till bokrean. Så Mirell kan behöva lite uppmärksamhet tycker jag, hon är verkligen värd det ska ni veta! Skriv mig ett litet meddelande i så fall, så ser jag till att ett ex av Mirell (utgiven på Idus Förlag)  kommer som ett brev på posten.

3 kommentarer:

  1. barnboksbloggen.se hör med den som driver den här bloggen. Vi har ingen kontakt så. Men hon är med i en grupp som byter böcker m varandra.

    SvaraRadera
  2. Aj aj aj att fastna i fönstershopping på nätet är alldeles för lätt. Lägg in din förfrågan i gruppen författare på facebook så hittar du nog någon som kan läsa.

    SvaraRadera
  3. Nätet är förrädiskt. Först kan man spara dagar, nej säkert veckor eller månader, i researcharbete jämfört med förr när det var att låna och slå i böcker som gällde. Sen "spelar men bort" all sparad tid med dataskärmfönstershopping och facebook. Undrar om det blir en nettovinst eller nettoförlust tidsmässigt?

    SvaraRadera