onsdag 1 april 2015

Skämtar jag med mig eller?

Jag har precis, med en halvtimme till godo och enligt min årliga tradition, lurat maken med att det snöat i dag. Måste liksom dra det aprilskämtet varje år, liksom min kära pappa gjorde mot mig och min syster när vi var barn. I gengäld gjorde vi alltid våfflor och sa att grädden hade surnat. Annars har det varit dåligt med skämt och lur idag, trots att flera expediter trott att jag försökt lura dem. Men tyvärr var det sanningen jag sa. Så här var det:
Jag var på sjukhuset för att dels röntga min opererade axel, och dels träffa min underbara sjukgymnast. Då sjukhuset ligger i anslutning till ett stort köpcentra hade jag planerat in en liten timmes shopping mellan axelaktiviteterna. Som jag längtat efter att shoppa lite!! Ha lite egentid och strosa runt. Men en sak är bra att ha vid shopping och det är pengar. Pengar har jag i en portmonnä. Dagen till ära hade jag g l ö m t denna portmonnä hemma. Skit också!!! Men jag ville shoppa, så jag testade att vara lite moden och nytänkande. 
- Hej! Kan man shoppa med mobilen här? Alltså betala med mobilen menar jag? 
Såg direkt att tjejen i den första affären trodde jag skojade med henne. Jag fick förtydliga att jag inte försökte luras, utan menade swish el. dyl. Detta upprepades i tre affärer till, med exakt samma resultat. Jag kände mig som Dolda Kameran. Pinsamt nog höll jag inte tyst i tid, utan upprepade i varenda affär hur mycket jag ville shoppa, men att det var svårt utan pengar. Lät urbota dumt, det hörde väl jag också. Saken är den att när jag börjar säga pinsamma saker offentligt har jag inte vett att tystna och dra mig tillbaka. Jag försöker på nåt sätt prata mer och mer för att neutralisera det jag just sagt. Blir som sagt var bara dumt!!

Dottern och jag påskpiffade vår järnek idag till kattens stora glädje. Min katt älskar nämligen fjädrar i alla dess former, och trodde vi gjorde detta som en present till henne. 

3 kommentarer:

 1. Kan se det hela framför mig ... 😊

  SvaraRadera
 2. Vilken utmärkt kattpresent, det måste vi prova!

  SvaraRadera
 3. Ha ha underbart skrivet. Ser framför mig deras blickar i affären när du kom med förslaget. Som jag inte tycker var dumt alls - faktiskt! Hur svårt kan det vara? Man tycker att någon kunde nappat.
  Jag brukar också hänga fjädrar i träden och katterna älskar det. Klart att det är för deras skull ... Roligast är att hänga dem långt ut på en gren och se hur långt katten vågar gå *fniss*.
  GLAD PÅSK!

  SvaraRadera