onsdag 20 maj 2015

Balkongmöbelprojekt

Vi har en balkong. En trevlig sådan med fin utsikt över bokar och div skog. I och för sig står det en bärande pelare mitt på, men det är visst en arkitektiskt relevant stolpe. I vägen, men stilistisk liksom. På denna ballis har vi ett styck möblemang. Blått. Bord och fyra stolar. Ihopplockbara.  Bröllopspresent, dvs 16 år gammalt. (Ja, jag och maken firar snart 16-årig bröllisdag. Lovely <3 ) Helt och rent, men färgen har sett sina bättre dagar. 
-Ska vi byta ut eller måla om? har vi frågat oss i 10 år. Och alltid kommit fram till att antingen: 
1) strunta i det, eller
 2) måla om.
 Alternativ 1 vinner alltid. Men nu är dottern mutad till att måla möbler. Hon tänker inte göra det gratis, det förslagna lilla barnet. Nej, betalningen hon utkräver räcker precis till att köpa ett speciellt "Bayala"regnbågsfantasidjur som dottern hett eftertraktar. Saken är den att för ommålning krävs färg. Blå utemöbelfärg. Nära oss ligger en sådan där stor testosteronaffär som vi tänkte inhandla färgen i. Men vad händer när vi äntligen får tummen ur till att ta tag i detta projekt? Jo, dels hittar vi ingen färg i affären och dels hittar vi ingen som kan hjälpa oss hitta färg. Ingen som vi kan köpa någon färg av heller för den delen. Efter att ha väntat och väntat och väntat på hjälp vann alternativ 1 återigen. Vi struntade i det. Gick till en annan närliggande butik som enbart säljer produkter i tyg och ofta har rea. Köpte duk och dynor till ballismöblerna. Kvick-fix, nu ser de till hälften fräscha ut i alla fall. Yours truly invigde med frukost. Ganska nöjd, ni vet "Syns inte det slitna så finns det inte". Men jag tror att en ommålning utförd av dottern är oundviklig trots allt. To be continued...

1 kommentar:

  1. Trevligt för barn att inte bara hjälpa till utan att få betalt för det också. Vår dotter hjälpte oss att rensa bort maskrosor när hon var i den åldern. Vi träffade ett avtal som kändes mycket rimligt, nästan på gränsen att utnyttja det stackars barnet. Hon skulle få 50 öre per maskros. En snabb blick över gräsmattan visade att det var ett överkomligt pris.

    Men när de uppdragna exemplaren skulle räknas ihop för löneutbetalning var de plötsligt betydligt fler.

    Maskrosor sår sig inte en och en. Det kan växa uppemot tio plantor i ett och samma hål blev vi varse. Som arbetsgivare måste man tänka efter före.

    SvaraRadera