lördag 30 maj 2015

En låda kan göra många lyckliga

Idag köpte maken sig en stor papplåda. Egentligen var det väl innehållet han suktade efter, och kunde inte ana att själva lådan skulle bli the shit för vissa. Visst finns det mening med föremålet självt, men det är lådan som gör köpet värt. Som vi poeter säger. Well, här är själva lådan:
Fin va? Uppmärksamma och snabbtänkta blöggläsare har nog redan listat ut vad det är. Och visst, ni har rätt, det stämmer! Vår gamla gav upp i somras, efter 17 år i tjänsten. Den var värd sin pensioneringsvila på tippen, och slippa tvingas utstå regn, eld, blåst, tändvätska, briketter, glöd, mat, kol, marshmallows och all annan sk*t vi stoppat i under åren. Maken är den enda som grillar i vår konstellation, för att cementera inoljade könsrollsmönster. Att grilla är på min "har-aldrig-gjort-lista" tillsammans med att t.ex. titta på filmerna Rambo, Rocky, Star wars, Sagan om ringen, gå på glödande kol, smälla en ballong, göra något riktigt olagligt, göra matpaj. Etc etc.
 Men lådan då?
Först hördes det lite skumma ljud från dotterns rum. Jag gick dit och knackade på den stängda dörren. Ett glatt: 
- Kom in! hördes. Såg ingen dotter. Men i hörnet fanns lådan till grillen. Jag knackade på den också, och fick ett nytt 
- Kom in! Där i låg dottern 
och lyssnade på musik! Hade det jättemysigt. Efter en timme kom hon upp från sin "koja". Mycket nöjd : )
Men någon mer gillar nya kojlådan. Kattan. Som aldrig annars sover i dotterns rum. Ikväll är ett strålande undantag, hon ligger däri och trampar förgäves med sina framtassar. Sötiskatt. 

- Och grillen?
Den har ni här!!
Ny grill ger lycklig make ger grillmiddag ger mätt o nöjd yours truly : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar