söndag 17 maj 2015

Sminka sig? Jag?

Häromdan var jag inne på Rituals. Ni vet, där jag införskaffar saker som: rosente, duschskum, handskrub, deostick, annat te, klänning (läs nattlinne...) osv. Eller så går jag bara in och luktar. Har ju en faiblesse för lukter, min näsa är en känslig varelse. Den vet vad den gillar och inte. 
Min näsa gillar doften av saker som:
dammsugsluft,
nyklippt gräs,
utekattpäls,
Ritualsbutik.

Min näsa gillar inte doften av saker som:
dansk ost,
dålig munhygien,
ångest-whisky,
hyacinter.

Nåväl, jag gick in på Rituals. Stannade till och drog in doften i näsan. "Ahhh, smells like heaven", tänkte jag och shoppade ett deostick. Expediten tittade på min uppenbarelse och fastnande i mitt osminkade ansikte. Det är f.ö alltid osminkat utan när yours truly går på fest. Och det är nu inte så ofta direkt. 
- Jag erbjuder alla kunder en fri sminkning när de handlar, säger den trevliga (och snyggsminkade expediten).
- Jaha, vad trevligt, säger jag och gräver enarmat efter plånboken.
- Om du vill kan jag sminka dig nu, säger expediten hoppfullt.
- Nej tack, det behövs inte, säger jag. Jag sminkar mig aldrig.
- Men jag gör det gärna, forsätter expediten envist och lite mer påstridigt. Du kan få hudvårdstips också. Jag kan visa dig hur du kan sminka dig.
- Kanske en annan gång, säger jag lite pressat. Jag har lite bråttom (vit nödlögn), ska till sjukgymnast med den här (gör en svepande gest mot min arm i sling-shotställningen). 
- Men jag har tid hela dagen, säger expediten övertalande. Kom efteråt så sminkar jag dig.
- Jaha, men jag vill inte idag, säger jag blekt och glåmigt. Tack ändå, men jag är inte intresserad av att sminka mig!
Efter lite mer dividerande piper jag därifrån. Och känner mig ovanligt osminkad. Stannar vid en spegel och tittar till mig själv.
 - Äh, jag ser ju ut precis som vanligt, mumlar jag till min spegelbild. Så illa att jag behöver tvångssminkas är det ju faktiskt inte. Hej ansiktet, du duger fint som du är!  
Jag bestämmer mig för att sminkexpediten bara var en god, sminkintresserad och välvillig själ, inte att hon såg mig som ett lämpligt offer! 


1 kommentar:

  1. Enda sminket jag använder är ögonbrynspenna. Mer orkar jag inte. Jag färgar inte håret heller, trots att jag numera är väldigt gråspräcklig.

    SvaraRadera