tisdag 13 maj 2014

Galen i skogsregn

Som framgick av mitt inlägg igår är jag svag för regn på sommaren - allt luktar så gott då! Men faktum är att jag överhuvudtaget är svag för regn. Gärna i kombo med skog. Och sommar. Maken är svag för skogen på försommaren pga de vackra färgerna. Han odlar ett passionerat intresse för fotografering, och när han ser ett vackert ljus är han och hans kamera svårstoppade. Ikväll var just en sådan kväll i bokskogen, där vi bor. Eftersom dottern sov sött, och katten dissade regnet var det yours truly som snällt fick modella. Till sist, efter att vackert poserat i olika miljöer (från att stoppa in huvudet i äppelträdet till att stilla stirra upp mot regnhimlen) fick jag ett infall. Hoppa i vattenpölen på stigen! Tyckte det var en bra idé. Maken tyckte också det var en bra idé. Att jag skulle hoppa alltså, inte han. Han skulle fota. Så håll till godo, såhär såg det ut!


Jag ser verkligen helt galen ut. Bindgalen. Men det är skönt ibland. Att släppa lös det vilda och okontrollerade i sitt inre. Ibland lägger jag så stor del av dygnet på att vara behärskad, kontrollerad, lugn och disciplinerad. 
- De fina bilderna då? undrar ni kanske, får ni inte se dem? Näppe! Iaf inte idag. Men jag kan säga så mycket som att de blev riktigt fina. En bokskog på försommaren i regnet, det är svårslaget!!1 kommentar:

  1. Åhh, så härligt det ser ut! Jag inser att jag hoppar alldeles för sällan i vattenpölar!

    SvaraRadera