tisdag 20 maj 2014

När orden inte räcker blir det en dagsrapport

Jag brukar kunna skriva, prata, argumentera, eller i alla fall hitta på sångtexter, om och till allt. Inget ämne brukar kunna passera obemärkt förbi min hjärna. Men ibland, ytterst sällan, är det stopp. Som att dricka jordgubbsmilkshake med för smalt sugrör och en jordgubbsbit fastnar obönhörlig. Kommer varken upp eller ner. I kväll är en sådan kväll, när allt som hänt stockar sig och inte transporteras från hjärnan till fingrarna som skriver. Men en rapport från dagen fixar jag till, kommer här:

Vi, dvs jag, maken och dottern var i Jönköping idag. Träffade axelspecialist till min havererade sk*taxel. Efter det bad fågelskådardottern om ett besök på Jönköpings fågelmuseum, där fåglar från slutet av 1800-talet och början på 1900-talet satt uppstoppade och fina i glasmonterar. Dottern var i himmelriket!! Och imponerande duktig i att känna igen arter. Jag och maken stod oss släta i jämförelse.
Där, i Stadsparken fanns även en labyrint. Min första. Kul! Dottern sprang omkring, smög, lekte lurpassade på oss för att inte bli upptäck. Maken och jag gjorde lite tvärtom, försökte hitta varandra för lite romantisk tête-a-tête. Labyrinter är ju väldigt romantiska, har en ju sett på film. Men kanske inte en stickbusklabyrint med ett gäng skolelever i gångarna...
Utsikten var däremot bedårande!
We'll be back, dear Jönköping : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar